Medarbetare till projektet Odla Vardagsmaten

Vill du vägleda/coacha privatpersoner att komma igång och lyckas med hemodling av grönsaker? Jag har fått uppdraget att ansvara för odlingsträffar i Trosa kommuns regi, inom projektet Odla Vardagsmaten. Nu söker jag medarbetare för utförandet av dessa träffar.


Bakgrund

Inom projektet Odla vardagsmaten vill kommunen skapa förutsättningar för att fler boende i kommunen ska börja odla delar av sin mat hemma eller på odlingslotter. Bland annat kommer man erbjuda Odlingsträffar som följer säsongen.

Träffarna kommer att genomföras med odlingscoacher som ansvarar för och vägleder grupper med privatpersoner, som ska lära sig grunden i odling.

Nu söker jag dig som har kunskaper kring odling och är bra på att inspirera och föra vidare dina kunskaper till andra personer.

Syftet med projektet är att få Trosa kommuns invånare att odla mer av sina egen vardagsmat, vilket är viktigt både ur beredskap-, miljö- och hälsoperspektiv. Vi vill främja en odlingsgemenskap och sprida kunskaper och inspiration kring odling i kommunen.

Projektet är finansierat av Leader Sörmlandskusten, Region Södermanland och Trosa kommun.

Uppdraget

Jag söker nu 3 medarbetare för uppdraget som Odlingscoach.
Som odlingscoach genomför du 8 träffar under odlingsåret, mars-september. Du stöttar din grupp i allt från förberedelser och planering, till odling och skörd i enlighet med och med stöd av vårt kursmaterial.

Mellan träffarna ska du någon gång i månaden kunna svara på odlingsfrågor i Odla Vardagsmatens digitala forum (eventuellt en facebook-grupp) och dokumentera odlingsträffarna på våra olika sociala medier. Du medverkar vid planerade dagskurser eller evenemang kopplade till projektet.

Du får en utbildning i konceptet ”Odla Vardagsmaten” av mig innan uppstart och får vägledning av mig under projektets gång.

Du har företag och fakturerar mig arbetade timmar efter resultat har levererats för varje avstämningspunkt.

Arbetsplatsen är utomhus på odlingsyta som gärna får vara din (trädgård/odlingsplats) inom Trosa kommun samt inomhus i kommunens lokaler. Har du ingen plats där du kan hålla odlingsträffar ute för din grupp så försöker vi hitta en lämplig plats för detta.

Kompetens och förutsättningar

 • Kunskap och erfarenhet av odling i närtid
 • Vana att hantera grupper och jobba med människor
 • Meriterande med dokumenterad odlingsutbildning
 • Uppdraget med odlingsträffar sker i dina lokaler/mark och/eller på annan plats i överenskommelse med projektledare för Odla Vardagsmaten och Trosa kommun.

 • Tillgängliga för att hålla i kurser på våra planerade datum
 • Ha F-skatt
 • Kunna hantera sociala medier, svara på frågor i vårt forum vid minst ett tillfälle per månad (en timmes arbetstid).
 • 1 år med eventuell förlängning till 2 år
 • Minst 75 timmar år 1, ersättning 400 kr ex moms /timme
 • Det är viktigt att du i ditt uppdrag arbetar på ett hållbart sätt som minimerar negativ påverkan på miljö och klimat under genomförandet. Du ska dessutom arbeta på ett icke-diskriminerande sätt med likabehandling och ta hänsyn till jämställdhet mellan kvinnor och män.

Ansök med

 • Personligt brev
 • 2 referenser
 • Skicka ansökan till hanna@ekobang.se
 • Sista ansökningsdag 31 december 2022

Frågor?

Har du frågor om uppdraget som odlingscoach? Kontakta gärna mig på hanna@ekobang.se

Frågor om projektet Odla Vardagsmaten? Läs mer på denna sida hos Trosa Kommun, där du även hittar kontaktuppgifter till projektets projektledare.

Välkommen med din ansökan!