Växthus

Design och bygge av växthus

Dröm-växthus skräddarsytt för dig

Drömmer du om ett glashus att bara vara i. Njuta av trädgården och naturen utanför. Känna vårens första värme och höra regnet smattra på rutorna en kylig höstdag. Ljuset, värmen, doften av jord och växter lockar till en plats att umgås på. Duka upp ett bord under aprikosträdet och smaska på solmogna tomater!

Vår vision är att tillsammans med er skapa det växthus ni drömmer om. Ett smycke i grönskan att njuta i, såväl torra som blöta dagar.

Alma Gro ritar, tillverkar och bygger glashus i trä. Hus att växa i, att gro i.
Vi gör hus i alla storlekar, från 10 kvm och uppåt, allt för att hitta en modell som passar dig och din livsstil.

Jag kan hjälpa dig att få växthuset att smälta in i den övriga trädgården. Göra en trädgårdsdesign i och runtomkring glashuset. Med hårdgjorda ytor för umgänge, rabatter och inte minst plats för odling. Jag kan ta fram en plan för hur din odling i växthuset kan se ut. Och om du vill ha en intilliggande köksträdgård, kan du få hjälp med utformningen av den.

Växthus byggda i trä och glas

Material som åldras vackert

Glashusen är byggda i trä och glas. Det är material som åldras och bara blir vackrare och vackrare med åren. Det gillar vi!

Träet behandlas med roslagsmahogny, som är ett gammalt beprövat recept för att skydda trä. Det består av linolja, tjära och balsamterpentin. Det ger virket en gyllenbrun färg som med tiden blir mörkare och fint smälter in i naturen.

Gå in på almagro.se för mer information eller kontakta hanna@almagro.se eller uffe@almagro.se.

Är du nyfiken på hur ett av våra glashus ser ut i verkligheten, välkommen att besöka oss i Vackebol utanför Trosa! Och om du har vägarna förbi Gotland har vi ett visningshus i Bläse på norra ön.