Workshops & kurser

Trädgårdskurser och inspirerande events

Att lära sig nytt och få mer kunskap, det är väl ändå livet?! Att fördjupa sig om trädgård, odling och natur. Det som vi alla är omgivna av. Och till stor del är beroende av. 

Jag älskar att lära ut och inspirera fler till att odla och fixa i sina trädgårdar. Jag har en strak tro att ju fler som lär sig om biologisk mångfald, hållbarhet och ekologisk odling. Desto fler gör bättre och mer klimatsmarta val i livet. För ju fler grönsaker som odlas hemma, buskar, träd och blommor som planteras, desto bättre blir det. Ett litet steg mot en grönare värld.

Några återkommande kurser jag har är Att förvandla en del av gräsmattan till en köksträdgård och Att skapa trädgården du har i dina drömmar. Det är roliga och kreativa heldagar.

Hur kan man göra mat i sin trädgård? Hur börjar man? Vilka grönsaker är lätta att lyckas med och vilka går att lagra? Hur skapar man trädgården som finns i drömmarna? Det där lummiga och härliga. Även den minsta lilla ytan kan bli en magisk plats!

Under en trädgårdskurs hos mig lär jag dig att se på naturen och din trädgård på nya sätt. Jag blandar både teori med praktiska moment. Det kan vara allt från att så tomatfrön, skola om kronärtskockor, djupgräva, plocka örter och mortla till örtsalt. Eller rita en skiss över din egen trädgård. Jag väver alltid in hållbarhet, både för dig och miljön. Jag strävar efter att det ska kännas lätt och roligt att vara i trädgården. 

Exempel på events:

  • Trädgårdsyoga
  • Planera din köksträdgård
  • Odla grönsaker och blommor
  • Bind kransar och buketter
  • m. fl.

Trädgårdskurser och inspirerande events

Och så får ni lära er ett nytt bra ord, trädgårdera! På svenska säger vi att vi jobbar eller arbetar i trädgården. Det klingar inte så kul, låter mest som ett nödvändigt ont. Engelskans ord däremot är mer passande tycker jag, gardening. Därav, trädgårdera!

På hösten och inför jul binds det kransar i växthuset. Under workshopen får ni arbeta med material som är i säsong, från skog och trädgård. Allt är plockat, odlat och torkat av mig. Jag vill inspirera till att se allt det vackra runt omkring er. Det finns så mycket fint i naturen året om! Jag vill öppna era ögon och visa att det finns mer än bara blommande blommor. Fröställningar, stjälkar, grenar, ris, kottar och knoppar är minst lika vackra, om inte annat under vintern, när blommorna lyser med sin frånvaro.

Jag erbjuder det där lilla extra när du kommer till mig och mitt växthus. Vi är i en vacker och inspirerande miljö. Där snällhet och värme väger tungt. Jag vill att du ska känna dig omhändertagen här.

Maten och fikat som serveras under kurserna och workshopen är i den mån det går odlat av mig här i Vackebol. Maten är vegetarisk och alltid säsongsanpassad. 

Håll koll på uppdateringar här och på sociala medier för nästa tillfälle!